Сторінки

пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Зелені святки прийшли - літо принесли!

Травень - місяць багатий на свята. Усі християни з нетерпінням чекають одного з найбільш радісних свят на межі весни і літа – Святої  Трійці, що прийшла до нас ще з дохристиянських часів. Дні напередодні Трійці називалися в народі Зеленими, так як у цьому святі тісно переплітаються язичницькі традиції і християнські канони. Давньою народною традицією, яка збереглася і досі, на Зелені святки є прикрашання свого житла різними запашними рослинами, зеленими гілками, пахучими польовими квітами, створення з них цікавих композицій.
Перед Трійцею  важливо ретельно прибрати квартиру чи будинок та  очиститись від духовного бруду: обійти зі свічкою весь будинок і триразово перехрестити всі кути. А у день самої Трійці прийнято запрошувати  до себе в гості близьких та рідних і  пригощати їх смачними стравами.
У сучасному календарі Трійця є загальноприйнятим вихідним днем, тому у людей завжди є можливість організувати для себе нетривалий вікенд і відправитись за межі галасливого і метушливого міста, ближче до природи. В Україні православні і греко-католики відзначають свято Трійці в останній день травня. Вихідні дні триватимуть з суботи 30 травня по понеділок 1 червня.
Отже, вітаємо з Святою Трійцею і початком такого довгоочікуваного літа!



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

1 коментар:


  1. "I didn't think there were any real Marriage Spells that work but this one must be real because we got married!"Get in touch with Dr. Obodo via

    Whatsapp : +2348155425481

    E-mail : templeofanswer@hotmail.co.uk

    Glenda

    ВідповістиВидалити