Сторінки

вівторок, 12 травня 2015 р.

Сестри милосердя

Всі ми знаємо, що медик – одна з найгуманніших професій на землі! А що можна сказати про медичну сестру? У всі часи медичні сестри були і є зосередженням милосердя, тому їх так і називають відтоді і до сьогодення – сестри милосердя. І не випадково, ця професія несе важку місію. Адже її складові – це чутливе серце, добрі руки та велике терпіння.
Засновниця сестринської справи – англійка Флоренс Найтінгейл, яка під час Кримської війни створила службу сестер милосердя. У Туреччині під її керівництвом був започаткований догляд за пораненими солдатами. В кінці 1855 року Найтінгейл організувала збір пожертвувань з метою створення школи для підготовки сестер милосердя, яка була відкрита в лондонському шпиталі Сент-Томас 26 червня 1860 року. Відтоді, вища нагорода для медичних сестер, які брали участь у бойових діях, – медаль «Флоренс Найтінгейл». А професійне свято відзначається в день народження Флоренс Найтінгейл, тобто 12 травня.
Зараз медична сестра – це загально-освічена, професійно-ерудована, наділена високими моральними якостями особистість. Вона, вірний і надійний помічник лікаря, оберігає людське життя, починаючи з зачаття і до глибокої старості. ЇЇ можна зустріти в дитячому садку, школі, в поліклініці і лікарні. Ця професія під силу лише найгуманнішим і найтерплячішим з людей.
Зі святом вас, дорогі і незамінні медичні сестри! Будьте здоровими і забезпечуйте цю можливість для всіх нас.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар