Сторінки

середу, 20 травня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Гранже, Жан-Крістоф. Пурпурные реки [Текст] : роман / Жан-Кристоф Гранже; пер. с фр. И. Волевич. - М. : Иностранка, 2003. - 445 с.

Інтригуюче, загадкове, таємниче обличчя зла…

Книга для тих хто цінує гостросюжетні трилери з карколомно закрученим сюжетом. Якщо ви любити читати книги де непередбачувано переплітаються детектив, містика і трилер – то книги Жана-Крістофа Гранже саме для вас.
Письменник, сценарист, репортер і журналіст Жан-Крістоф Гранже славиться своїми романами, що не тільки лоскочуть нерви кровавими сценами, але і підіймають життєво важливі теми: тероризм, політичний екстремізм, руйнівна діяльність окультних груп, дію загальнолюдських і моральних законів. Більшість його романів має своїм підґрунтям реальні події, що надають ще більш моторошного впливу на сюжет.
Роман «Багряні ріки» саме з тих, що більше приваблює читача своєю ідеєю, ніж інтригуючим детективним наповненням, хоча і воно, як завжди, на висоті, проте психологія детективів, що ведуть слідство, їх мотиви та дії є не менш важливими ніж саме слідство. Два паралельних розслідування в двох різних маленьких французьких містечках, два, начебто, не пов’язаних між собою злочини. Моторошні вбивства та звичайний вандалізм, що, на перший погляд може бути спільного між ними…
На сторінках роману перед читачем постає морально-етична проблема, галерея яскравих характерів та несподіваний фінал. Символічний плин часу і ключова ідея того, що справедливість і покарання можуть настигнути людину завжди, не зважаючи на роки і відстань – основа роману. До того ж, в романі цікаво прописані тонкощі роботи бібліотеки університетського містечка. 
А для тих хто хоче візуалізувати цю книгу не лише в своїй уяві – можна переглянути фільм «Багряні ріки» з неперевершеними Жаном Рено та Венсаном  Касселем.

Юлія Зюлева, учений секретар




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter


Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар