Сторінки

понеділок, 9 липня 2018 р.

Неймовірно, але правда


Протягом 1895 року в бібліотеку грошима було пожертвувано 11 крб. 80 коп., з них 8 крб. 60 коп. – Михайлом Владіміровим, колишнім членом Ради Бібліотеки, який не залишає діяльність Бібліотеки поза увагою. На суму 500 крб. бібліотеці було подаровано 384 примірники різноманітних видань (205 назв).
 Особливої уваги заслуговують подарунки Григорія Залюбовського – 169 томів та г. Симонова – 70 видань. Книги, подаровані Залюбовським, являють собою велику колекцію видань по міському та земському відділах, що складається з журналів, постанов та звітів місцевих земських та міських установ та Товариств. Такий подарунок являє дуже цінний внесок для Бібліотеки, оскільки з попередніми пожертвами Григорія Залюбовського, які носять такий же характер, Бібліотека придбала серію видань, що характеризує все життя громадського самоуправління нашого краю, з перших днів введення його в дію.

Отчет о состоянии Екатеринославской Городской Общественной Библиотеки за 1895 год [Электронный ресурс]. – Екатеринослав, [1896]. – 39 с. – Текст. дан. – Режим доступу: http://www.libr.dp.ua/fullkr/?book=15 (дата звернення: 14.05.18). – Загл. с экрана





Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар