Сторінки

пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Що читають бібліотекарі



Еко Умберто.   Номер нуль [Текст] : роман / У. Еко; пер. з італ. Ю. В. Григоренко; худож.-оформлювач Л. П. Вировець. – Харків: Фоліо, 2015.- 191 с. - (Карта світу).

Бажаєте зануритись у світ політичних подій Італії та теми журналістики, тоді ця книга для вас. Вона невелика, ідеально підходе для жіночої сумочки.
Вікіпедія визначає жанр цього роману як нуар. На відміну від попередніх творів письменника, події в ньому відбуваються у недалеку епоху - у Мілані 90-х років XX століття.
Головний герой - редактор газети, створеної, щоб друкувати наклепницькі статті про бізнесменів і псувати їм репутацію. Однак, окрім теми продажної журналістики, Еко згадує і недавні політичні події в Італії - замах на Папу Римського, діяльність масонської ложі «Пропаганда № 2», операцію «Гладіо», проведену НАТО, і невдалий державний переворот… Книга пронизана італійським колоритом, прізвищами італійських політиків, поетів, художників, назв італійських страв і звісно палким коханням. Саме любов повертає спокій, віру в себе.
Приємного читання!

Завідуюча патентно-технічного відділу 
Мищенко Тетяна Миколаївна



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар