Сторінки

четвер, 19 березня 2015 р.

Дніпропетровщина вітає ювіляра

Сьогодні своє 85-річчя святкує Ліна Костенко – українська письменниця - шестидесятниця, поетеса, лауреат Державної премії ім. Т.Г.Шевченка, премії Антоновичів, премії Петрарки.
Нині Ліна Костенко – жива легенда. Її твори вивчають у школах та університетах. Попри таку популярність, поетеса не любить надмірної уваги до себе. Вона навіть відмовилася від звання Героя України - "політичної біжутерії не ношу". Каже, що просто робить свою справу, адже поклик письменника – писати.     Ліну Костенко поважають і цінують за її творчий доробок та моральні принципи, яких вона дотримується все життя.
19 березня бібліотекарі сектору соціокультурних проектів  відвідали поетичний марафон «Є поети для епох», присвячений ювілею поетеси. Твори Ліни Костенко лунали у виконанні артистів міських театрів, студентів театрально-художнього коледжу, курсантів та педагогів університету внутрішніх справ і школярів. Нас об’єднує любов до творчості поетеси. Таким чином, усі разом, дніпропетровці привітали Ліну Василівну з ювілеєм. Бажаємо многая літа та творчої наснаги!

Немає коментарів:

Дописати коментар