Сторінки

понеділок, 16 березня 2020 р.

Неймовірно, але правда

В 1940 році видавництва України видали 4603 назви книжок тиражем 50,5 млн. примірників та 1579 газет накладом 5 млн. екземплярів. Про це свідчать рукописи Євгенії Костянтинівни Дробишевської, що зберігаються в архіві ДОУНБ ім. Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія.
У той період книга в країні стає могутнім знаряддям виховання та організації трудящих навколо завдань господарства та культурного будівництва.
В січні 1940-го, згідно постанови "Про роботу масових бібліотек", було зобов’язано виконавчі комітети місцевих Рад депутатів невпинно розгортати будівництво нових бібліотек. З метою забезпечення цих установ кваліфікованими кадрами, у тому ж році прийняли рішення організувати фахові  школи у Дніпропетровській, Кіровоградській та інших областях. Для перепідготовки спеціалістів запропонували при обласних бібліотеках проводити місячні курси.
Діяльність обласних державних установ, профспілкового активу районних організацій в той час направлена на зміцнення бібліотечної справи, самоосвітню та інструктивно-методичну роботу закладів культури в усіх областях.  



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар