Сторінки

четвер, 10 січня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Келли, Мэри Пэт. Залив Голуэй : Роман/ М.П. Келли; пер. с англ. И. Толока. - Харьков: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2018. – 592 с.

У цій книзі простежується усе життя людини - з самого дитинства і до старості. Всі її мрії, тривоги, звершення, невдачі і втрати. І все це - на правдивому історичному тлі. Читаючи дану книгу пронизуєшся життям людей різних історичних епох, національностей, поглядів, доль. Шість поколінь - один довгий шлях. 
Онора виросла серед безкрайніх зелених долин Ірландії. Дівчина-католичка, за наполяганням батьків, збирається піти в монастир, не відчуваючи до цього покликання. Однак вона зустрічає Майкла. Це добрий, сміливий і діяльний молодий чоловік. Його не лякає будь-яка робота чи труднощі. Хлопець готовий на все, щоб отримати благословення батьків і одружитися на Онорі. Молоді все ж зіграли весілля, вони щасливі, але великий голод 1847 року приніс багато випробувань їх сім’ї. Автор описав страшні сцени голоду, Допомоги чекати нізвідки. Владі тільки на руку смерть ірландців-католиків. Велика кількість людей їдуть до Америки. Онора переконує Майкла теж виїхати, щоб врятувати їхніх дітей, але трапляється біда – чоловік помирає. Вагітна Оноре і її сестра, маючи по четверо дітей, самі переїжджають у Чикаго.
В іншій країні, де їх ніхто не чекає, сестри стикаються з багатьма труднощами: проблеми з житлом, злидні, важка праця, громадянська війна... Через все це сім'ї Келлі належало пройти. Вистояти, не втративши віри, любові і один одного. 
Онора хотіла передати дітям та онукам свою любов до рідної Ірландії. Однак ті стали американцями і минуле їх не хвилювало. Вона розповідає все своє життя правнучці, адже допитливий дитячий розум все вбирає і запам'ятовує. Саме завдяки цому ми маємо можливість прочитати цей роман.

Гайдук Оксана, провідний бібліотекар патентно-технічного відділу



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар