Сторінки

четвер, 24 вересня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Кокотюха Андрій. Адвокат із Личаківської: роман / А. Кокотюха. – Харків: Фоліо, 2015. – 284 с. – (Ретродетектив).

Андрій Кокотюха – сучасний український журналіст, дуже популярний письменник-белетрист, автор багатьох пригодницьких загадкових історій.  Найпопулярнішим його творінням став «Львівський цикл» ретродетективів, який увійшов до серії «Ретророман», започаткованої видавництвом «Фоліо» у 2015 році. Цей цикл складається із семи книжок (септологія) і охоплює події 1908–1918 років у Галичині за часів Австро-Угорської імперії. На тлі історичних подій розгортаються захоплюючі кримінальні сюжети, які до останнього тримають у напрузі. Головний герой септології Клим Кошовий –адвокат-початківець, приватний сищик-авантюрник, чесний, порядний, кмітливий. 

«Адвокат із Личаківської» – перший роман цього циклу. Молодий киянин Клим Кошовий через політичні переслідування змушений покинути рідний Київ. Він вирішує податися до Львова, куди його давно вже запрошує відомий адвокат, добрий знайомий Євген Сойка.

Діставшись Львова, Клим відразу занурюється у вир гострих несподіванок і пригод. Йому доводиться долати багато труднощів і непорозумінь, безліч небезпек, встановлюючи та доводячи істину, відстоюючи своє добре ім`я. Тут він придбає нових знайомих, друзів, перейметься щирою симпатією до цього чудового міста, познайомиться з новим для нього середовищем і новими звичаями. Старовинне місто Лева представлене в романі окремим персонажем з його незвичною архітектурою, історією, колоритом. Місто «говорить» різними мовами: польською, єврейською, українською, німецькою.

Романи цього циклу – не просто гостросюжетна белетристика та розповіді про загадкові злочини, що розкривалися сто років тому. Це – спосіб ознайомити українців з їхньою власною історією.

Вийшов дуже колоритний ретродетектив. Захоплюючий сюжет – бійки, погоні, вбивства, загадкова поважна пані, привабливі персонажі – зробили книгу дуже популярною серед широкого кола читачів. Наступні книги цієї серії написані в хронологічному порядку, і впевнена, що вони виявляться не менш захоплюючими. 

Лариса Гусак, бібліотекарка відділу зберігання основного фонду



Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут




 

Немає коментарів:

Дописати коментар