Сторінки

четвер, 14 вересня 2017 р.

Що читають бібліотекарі

Войнич, Этель Лилиан. Сними обувь свою [Текст] / Э. Войнич.- СПб. : АСТ, 2008. - 544 с.

Большинство из нас всю жизнь пытается убедить окружающих, что мы умнее или лучше, чем на самом деле, не правда ли? Вы же притворяетесь перед людьми глупой, а перед самой собой – скверной. Кого вы хотите обмануть? Ангела, ведущего запись ваших грехов? Ничего не выйдет, дорогая: он жил долго, и ему знакомы все эти штучки.

Книга, про яку можна скласти дуже суперечливе враження, але безперечно одне - залишитися байдужим до неї просто неможливо. З початку оповіді головна героїня - Беатрис, викликає відторгнення своїм цинізмом і спокійним лицемірством, в якому немає страху, тільки чіткий розрахунок. Однак її хід думок заворожує і не дозволяє відірватися від книги ні на мить. Розкриття всіх тонкощів характеру і причин, що спонукають її думати певним чином, захоплює. Спостереження за еволюцією її поглядів на людські емоції і стосунки можна віднести до рідкісних задоволень. Просто дивно, яку владу над людиною і її життям мають думки, і в яку емоційну прірву вони можуть скинути людину без її ж відома.
Неможливо обмежитися тільки одним прочитанням цієї книги, до неї повертаєшся раз по раз, і кожен раз знаходиш відповідь саме на те питання, яке мучить в даний момент.

Олександра Прокоф'єва, завідувачка відділу документів іноземними мовами



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар