Сторінки

вівторок, 12 вересня 2017 р.

Світ знань нових видань

Герасим`юк, Олена. Розстрільний календар [Текст]  / О. Герасим`юк. – Харків. : Книжковий Клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2017. – 432 с.

Проект, який ліг в основу книги, почав роботу через соціальні мережі 1 січня 2016 року. Головна мета наочно показати схему роботи репресивної машини радянського часу через арешти, допити і розстріли людей до 1991 року та порівняти її з тим, що відбувається за гратами у сучасній Україні. 
Матеріали про вбивство автора «Щедрика» Миколи Леонтовича, табірна історія Остапа Вишні, театральний суд над вигаданою «Спілкою визволення України», на який у прямому сенсі продавали квитки, все це та  багато інших історій дають пронизливу тоталітарну картину тих часів. Особливим досягненням проекту  вважається реабілітація отаманів Холодного Яру та зняття з них тавр злочинців. Фахові історики,  волонтери й журналісти, які долучилися до праці над книгою зробили дуже об`ємну та цікаву роботу. 
«До видання потрапила лише частина всього опублікованого на сторінці  «Розстрілянного календарю» у Фейсбук. Вона, звісно, не відтворює всю картину історії XX століття, але дає відповідь на багато питань, які ми часто боїмося навіть ставити перед собою», - пише у передмові авторка Олена Герасим`юк. Також книга знімає  табу на тему смерті та страждань в українській традиційній культурі. 
Видання адресоване широкому колу читачів. 



 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар